دین رسانه ای

رسانه،دین،جامعه

دین رسانه ای

رسانه،دین،جامعه

ادع الی سبیل ربّک بالحکمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالّتی هی احسن- سوره نحل آیه125

طبقه بندی موضوعی

نبرد انتظارها

يكشنبه, ۲ تیر ۱۳۹۲، ۰۹:۵۹ ق.ظ

ونرید أن نمن على الذین استضعفوا فی الأرض ونجعلهم أئمة ونجعلهم الوارثین 

مقوله انتظار منجی و موعود بین تمام ادیان مقوله ای مشترک است. هندو ها از کلکی و تجلی خدای ویشنو می گویند،زردشتیان منتظر سوشیانت،یهودیان چشم به راه ماشیح و مسیحیان در انتظار  بازگشت دوم مسیح و برقراری ملکوت خدا در آسمان ها هستند. ما مسلمانان هم که منتظران مهدی موعود هستیم.  همه منجی باوران در انتظار کسی هستند که روزی خواهد آمد و جهان را پر از عدل و داد و صلح و دوستی می کند. تصویری که از حکومت این منجی داده می شود تقریبا در کتب مقدس ادیان سرشار از ارامش،امنیت و صفاست. 

معمولا نکات مشترک باعث انسجام و اتحاد هستند  و می تواند یکی از مباحث گفتگوی ادیان به شمار روند.اما در رابطه با بحث منجی گرایی با وجود این اشتراکات  و با وجود انتظار دوره ارامش و صلح، نبردها و اختلافات اساسی به وجود آمده است. مثلا در مسیحیت گروه هایی به نام هزاره گرایان وجود دارند که معتقدند باید برای ظهور ناگهانی و غیرمنتطره مسیح زمینه سازی کرد. این زمینه سازی ها ملزوماتی دارد که موجب تقابل و اختلاف اسلام و مسیحیت می شود.برقراری حکومت مسیحایی در اورشلیم، نزدیک تر شدن به زمان بازگشت مسیح با ورود بیشتر یهودیان به فلسطین،و به قول  آیزنهاور ریس جمهور امریکا در دهه پنجاه "تسخیر افکار انسان ها" ایجاد حکومت جهانی آمریکایی. شعار ریگان برای جنگ برای نابودی دشمنان و ایجاد حکومت هزار ساله مسیح،نظریه نظم جهانی بوش پدر و منبع شرارت خواندن ایران، عراق و کره شمالی از سوی بوش پسر همه خط سیری مشترک را دنبال می کند. فوکو یاما از باور مهدوی شیعه بیم می دهد و معتقد است دو بال سرخ شهادت و سبز انتظار پویایی مکتب تشیع را در پی داشته.

موضع گیری های   جنگ طلبانه غربی ها ی مسیحی  منشاء عقیدتی دارد. جنگ ارمگدون که نبرد سختی بین شرقی ها و غربی های یهودی-مسیحی است در کتاب مقدس پیشگویی شده . مسیحیان افراطی با استناد به کتاب مقدس  تفاسیر بسیار افراطی از این نبرد ارائه می دهند . ایستگاه های تلویزیونی و ماهواره ای، رادیو ،کتب و فیلم هایی که در این زمینه نوشته می شوند همه  سیاست مشترکی رادنبال می کنند. کشیش های افراطی مثل جری فاول و بسیاری از رهبران مسیحیت صهیونیست در برنامه های  زنده و پخش ، با سخنرانی های هیجان انگیز آتش جنگ افروزی را در میان مخاطبان افزایش می دهند به طوری که سربازی که به عراق اعزام می شود با اندیشه مومنانه آخرالزمانی به این کار تن در می دهد .تقربیا بیشتر شبکه های تبشیری از اسرائیل و سیاست های اشغال گرانه آن حمایت می کنندو سرزمین های مقدس را متعلق به یهودیان می دانند. فضای صهیونیستی حاکم بر سیاست های مسیحیان و تلاش مسیحیت صهیونیسم همواره در سیاست گذاری غرب تاثیر گذار بوده است. در شبکه های ماهواره ای و اینترنتی هم این سیاست به نحو آشکاری پیگیری می شود به طوری که در برنامه های خود به صراحت از سیاست های رژیم صهیونیستی حمایت کرده و آن را تایید می کنندبرتری قوم یهود و گستره سرزمین مقدس از نیل تا فرات، جمع آوری کمک و حمایت برای بازسازی معبد اورشلیم و شهرک سازی و تبلیغ تورهای گردشگری به سرزمین اشغالی از دیگر اقدامات آنها در تقویت و حمایت از رژیم غاصب و ستمگری است که جنایات آن ننگین ترین ورق های تاریخ را به خود اختصاص داده است. جای تعجب و شگفتی است که این شبکه ها و جریان ها بر محبت و عشق تاکید دارند و از کمک به مظلومان و بینوایان و همدردی با آنان و مژده به محبت و عشق مسیحایی دم می زنند.حمایت های این گروه ها از اسرائیل به خاطر زمینه سازی بازگشت دوم مسیح است. البته می توان گفت یهودیان نیز به نحوی قربانی این اندیشه اند. چرا که اعتقاد براین است که با امدن عیسی بسیاری از انها کشته می شوند و گروهی هم به مسیحیت رو می آورند و در واقع چیزی از یهودیت نخواهد ماند.  

در واقع چیزی که از این  نسخه از انتظار موعود به جا مانده ، جنگ و خونریزی و اشغال است. این اموزه دست آویز عده ای شده  تا سیاست های سلطه جویانه خود را در سطح جهان پیش ببرند. 

کتاب " در انتظار جنگ بزرگ" نوشته گریس  هال سل با ترجمه خسرو اسدی  به این موضوع می پردازد.

  • کاوش

نظرات  (۳)

  • طاها(18 ساله!!)
  • اما در رابطه با بحث منجی گرایی با وجود این اشتراکات  و با وجود انتظار دوره ارامش و صلح، نبردها و اختلافات اساسی به وجود آمده است.

    لطفا در مورد این جمله که تقریبا نقطه ی عطف مطلبتون محسوب میشه توضیح بدید... من متوجه این جمله نمیشم...!
    پاسخ:
    هر کدوم از ادیان و نحله ها منتظر یه منجی هستند و  تلاش می کنند شرایط را برای امدنش مهیا کنند. تقریبا همه دوره منجی را سراسر آرامش و صلح و صفا معرفی می کنند. گاهی شرط امدن منجی را پر شدن زمین از فساد و خونریزی و ظلم و جنگ میدونن. برنامه های زیادی در سطح کلان در دنیا انجام شده تا جریان های زمینه ساز حکومت مهدوی را نابود و شرایط بازگشت مسیحا مهیا گردد. در وادی مسیحیت ما با پدیده ای به نام مسیحیت صهیونیسم مواجه میشیم که هدفشان بازگشت قوم یهود به  فلسطین و برپایی اسراییل بزرگ ، بازسازی معبد سلیمان بر خرابه های مسجد الاقصی  و برپایی جنگ آخرالزمان یا آرماگدون تا مسیح موعود حکومت جهانی خود را به مرکزیت اورشلیم و اسراییل برپاسازد. کانون های صهیونی این باور را القاء نمودند که دنیا به سمت چنان جنگی پیش خواهد رفت و پیروان و منتظران مسیح موعود بایستی جهان را برای آن نبرد آخرین آماده سازند. ان شاءالله یه کم سرم خلوت تر بشه راجع به این پست باز هم مطلب خواهم گذاشت.
    یا علی
  • طاها(18 ساله!!)
  • لطفا در صورت پاسخگویی توی وبلاگم بهم اطلاع بدید. بسیار متشکرم :)
  • طاها(18 ساله!!)
  • این جنگ آرماگدونی که میگی مربوط به همون نظریه برخورد تمدنهای ساموئل هانتینگتون میشه؟؟؟؟
    پاسخ:
    نظر ساموئل هانتینگتون این بود که ما به سمت دورانی پیش میریم که تمدن ها سیطره خواهند داشت و جنگی اگر ایجاد بشه بیشتر از اینکه سیاسی باشه بر اثر تلاقی تمدن ها خواهد بود. هانتینگتون به غرب هشدار میداد که نسبت به عملکردش در برابر تمدن اسلام هشیارانه تر عمل کنه چون اسلام میتونه غرب را به چالش بکشه.او معتقده هویت‌های فرهنگی و ناسازگاری‌ها و وابستگی‌های فرهنگی در سیاست‌های جهانی نقشی اساسی خواهد داشت. حتی گاهی توی صحبت هاش میشه به نوعی انتقاد به روند جهانی سازی را دید. من چندتا مقاله راجع به این شخص  و نظریاتش دیدم ولی چندان با این نظر که او تئوری پرداز یه جنگ بزرگه چندان موافق نیستم. این فرد به منافع آنگلوساکسون ها اهمیت میده و به دنبال کاهش خطر تلاقی فرهنگ هایی مثل اسلام با فرهنگ غربیه.

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی