دین رسانه ای

رسانه،دین،جامعه

دین رسانه ای

رسانه،دین،جامعه

ادع الی سبیل ربّک بالحکمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالّتی هی احسن- سوره نحل آیه125

طبقه بندی موضوعی

second life3

چهارشنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۰۹ ق.ظ

از آنجایی که نمی دانم به چه دلیل ادامه مطلب پست های من نمایش داده نمیشه  شما می توانید ادامه مطلب "زندگی دوم" را اینجا ببینید.


مفهوم زندگی دوم  مقوله ای نیست که محدود به زندگی شخصی باشد.در فضای مجازی زندگی دوم به تبع محیط تکنولوزیک بوجود آمده است. این پدیده، پدیده ای شناخته نشده است. گزارش امریکایی ها و فرانسوی ها و انگلیسی ها حاکی از این است که این پدیده در فضای فرهنگی  را خطری جدی می دانند  . فرانسه فیلمی را به نام جهان دیگر ساختند که به انگلیسی به آن بلک هون  می گویند. نود درصد کاراکترها و آواتارهای زندگی دوم کاذب هستند. برای اولین بار بشر با پدیده ای روبرو می شود که بنیانش در این حوزه  بر دروغ است  هر کس به سادگی آواتار غیر خودش را ترسیم میکند.نظام اجتماعی و زندگی که بالای نود درصدمولفه ها و فاکتورهای آن بر پایه دروغ است در تاریخ بشریت  که موقع ترسیم مجاز به اسطوره می پرداخت متمایز است. وقتی فرد نمی تواند شخصیت خاصی باشد انگاره های ذهنی اش را درقالب شخصیت های اسطوره ای عرضه می کند. ما از عصر اسطوره گرایی گذر کرده و به آواتاریسم رسیدیم. انسان ها نفسانیات خود را در قالب اسطوره ای به شکل آواتار عرضه می کنند. حقیقتی که در ذهن است تجلی می کند در قالب یک آواتار و به این صورت حقیقت متکثر می شود.آسیب های جدی در این مورد وجود دارد:

هدر رفتن نیروی کار: ده ساعت صرف وقت نیروی کار پای اینترنت و فضای مجازی در جامعه سرمایه داری نیروی کار از دست رفته است.

وقتی فرد خودی مجازی ترسیم می کند و با آن زندگی می کند و بعد با خود واقعی اش مواجه می شود دچار مشکلات روحی میشود. ضعف تحصیلی در میان دانش آموزان مدارس،اقدام به خودکشی،از خود بیگانه شدن از دیگر آسیب های این سبک زندگی است. هر کس حقیقت را با خودش و در خودش تعریف می کند.

باید از خود پرسید چرا کشوری که به لحاظ  فرهنگی لیبرال است فیلمی هشدار دهنده می سازد از این پدیده ابراز نگرانی می کند؟

تحول تطور اجتماعی:400 تا 500 سال طول می کشید تا جامعه ای ساخته بشه: جامعه مدینا-مدنی،جامعه شهری هخامنشیان در ایران- پولیس یونانی، جامعه متمدن ،جامعه بورزوایی... جوامعی بودند که در گذشته به مرور ساخته شده اند.هر چند صد سال یک جامعه شکل می گرفته. اما در طول بیست و پنج سال گذشته دنیای ما شاهد پدید آمدن چهر جامعه بوده :

 جامعه اطلاعاتی: در این جامعه  شما منفعل بودید. رابطه یک سویه ای وجود داشته

- جامعه دانش: پردازش اطلاعات و تعامل دوسویه. مثلا در بازی کامپیوتری نقش بازی می کنید. کارگردانی می کنیدو.....  یکی از نتایج چنین پدیده ای این است که مثلا  بازار سینما راکد میشود که این  معلول تغییر از جامعه اطلاعات خوانی به جامعه دانش است.جامعه ای که ما الان در آن زندگی می کنیم  عبور از جامعه اطلاعاتی به جامعه دانش است.پادکست ها، وبلاگ ها،ویکی هاو.... زندگی دوم نتیجه جامعه دانش پایه است.

- جامعه virtualدر حال حاضر در حال ساخته شدن است و تا چند سال آینده جامعه الحاقی پدید خواهد آمد.

-جامعه الحاقی: تقریبا در سال نود و شش و هفت همه جنبه های زندگی برخی جوامع شهری را احاطه می کند. جامعه الحاقی آخرین نوع این جوامع است و نوعی ایمپلنت صورت میگیرد و فضای سایبر را به الحاق به انسان می کشاند.

بنابراین در یک نسل ما شاهد شکل گیری چهار جامعه هستیم  یک نسل باید این چهار لایه را بگذراند. اگرروند شکل گیری این چهار جامعه در این نسل مدیریت نشود با نسلی از خودبیگانه مواجه خواهیم شد.

چه باید کرد:

اولین و اساسی ترین مرحله واکسیناسیون است. با آگاهی دهی در مورد این پدیده می توان به صورت واکسینه شده در معرض آن بود.

مرحله دوم: مدل فرهنگی 5هزار ساله ایرانی و هزار و چند صد ساله اسلامی است. تهدید را مصادره کنیم و از فرهنگ خود به آن ترشح کرده و در اختیارش بگیریم . مکتب ایرانی مکتب اصالت موقعیت است. مغولها اینجا آمدند و مسلمان برگشتند...

نباید دنیای دیجیتالی، بازی های رایانه ای و زندگی دوم  را صرفا نوعی سرگرمی بدانیم. در گذشته تفکر و عقیده را در قالب کتاب ،شعر و رمان  ارائه می دادند. امروزه تفکرات را در قالب بازی ها ی رایانه ای و انیمیشن وسینما می برند و هنوز جامعه ما این را سرگرمی می دانند. فلسفه امروز در سینماست و متاسفانه نه اساتید فلسفه ما و نه سینماگران ما متوجه این موضوع نیستند.

 در کنار زندگی دوم مقوله جهان موازی مطرح است که به موازات این عالم بی نهایت عالم  مشابه وجود دارد . ما زندگی دوم ذهنی و زندگی دوم مجازی داریم که ترکیب این دو جهان موازی را به وجود می آورد.جهان موازی ذهنی است و سایبرنتیک است.

آواتاریسم، جهان موازی، زندگی دوم و جامعه مجازی ستون های اصلی فرهنگ آینده است و باید نسبت به آنها آگاهی داشت . بنابراین باید نسل جوان مشارکت داشته باشد و دوره چهارگانه  را طی کرده و به بالندگی برسد.

  • کاوش

نظرات  (۵)

سلام کاوش عزیز

مطلب مهم و به روزی بود ممنون. لطفا در مورد خود واژۀ آواتار برام توضیح بدید. میدونم مفهومش چیه ولی ریشۀ لغت رو میخوام

سلام دوست من .. ممنون که تشریف آوردی

فمینیسم جز یه دروغ بزرگ تو قرن 21 نیست

همین

سلام کاوش جان

جواب سوال قبلی رو ندادی ها

شایدم دادی من ندیدم

پاسخ:
سلام
با عرض معذرت بابت تاخیر. اواتار از واژه سنسکریت اوتاره گرفته شده از دو بخش tr (عبور)و پیشوند ava(پایین،بیرون) تشکیل شده و به معنای  نزول است که مفهوم اصطلاحی آن حلول و تجسد امر مقدس وبه یک معنا خداست.  در آیین هندو عقیده براین است که همه الهه ها و به طور خاص ویشنو در قالب انسان و یا اشکال دیگر تجلی و ظهور می کند و بر زمین می آید. هدف اواتار از نزول اجلال  به زمین هم این است که می خواهد راستی و درستی را به نظام کیهانی و اجتماعی باز گرداند. مثلا یکی از اواتارهای مشهور  بودا هست. چند تا از شخصیت های جنبش های جدید هم اواتار هستند. 
یا علی
با سلام
با پست‌هایی در رابطه با ازدواج بروزم، منتظر حضور گرمتون هستم.
با تشکر
سلام بر کاوش ارجمند
این انتخابات در دل خودش تحلیل های زیادی داره که می طلب سیاسیون و جامعه شناسان و حتی روانشناسان در مورد این انتخابات نظر بدن و تحلیلش بکنن.
در این که باید به رای ملت احترام گذاشت هیچ شکی نیست و ما هم آقای روحانی بزرگوار رو به عنوان رییس جمهور قبول داریم و براشون آرزوی موفقیت می کنیم اما باید به ریشه های این انتخاب توجه بشه.
چرا مردم به یکباره چرخش کردن و به سمت فردی از گروه آقای هاشمی که مورد حمایت اصلاح طلبان هم بود رای دادن؟
آیا مردم از اصولگرایی خسته شدن؟
آیا شدت تحریم های اقتصادی باعث شد مردم به فردی که در پی اصلاح روابط بین المللی ایران با سایر کشورهاست رای بدن؟
چرا پس از انتخابات 88 که آقای احمدی نژاد تونست با طرح اتهاماتی علیه آقای هاشمی، ناطق و فرزندانشون رای خیلی هارو به سمت خودش جلب بکن، مردم این بار به مهره ی آقای هاشمی و کسی که مدافع ایشون بود رای دادن؟
آیا مردم از طرح شعارهای انقلاب خسته شدن؟
اگر اینطور باشه پس حضور 72 درصدی مردم پای صندوق های رای بعد از اون هجمه ی رسانه های بیگانه در سال 88 و القای تقلب به مردم، چه توجیهی میتون داشته باشه؟
آیا مردم فریب وعده ها رو خوردن یا امید به آینده دارن؟
آیا رای به آقای روحانی رای به خاتمی و هاشمی بود؟
و ده ها سوال دیگه که باید با کار کارشناسی بهشون جواب داده بشه.
پاسخ:
سلام
درست می فرمایید. امیدوارم چنین کاری صورت بگیره 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی